وب نوشت های صادق

Sadegh Kharabaf Personal Weblog

وب نوشت های صادق

Sadegh Kharabaf Personal Weblog

یکی از تبعات جوزدگی درباره تشویق زنان به اشتغال
در ایران تحت تاثیر جوسازی های کشورهای غربی به بهانه مسائل حقوق بشری و حقوق زنان، در میدان دادن به زنان و تشویق آنان به حضور اجتماعی آنقدر جوگیر شدیم که امروز بیش از 60 درصد پذیرفته شدگان دانشگاه ها در سال دختران و زنان هستند و جمعیت زنان شاغل به شدت و بسیار پرشتاب افزایش یافته است که البته هنوز این موج برخاسته به آسمان فرود نیامده تا آثار و تبعات سوء آن کاملا آشکار شود.
  سطح نسبتا بالای حقوق دریافتی زنان شاغل در دستگاههای دولتی و به ویژه برابری آن با حقوق مردان، باعث شده است این دسته از زنان با توجه به استقلال مالی نسبی که در زندگی بدست می آوردند، خیلی راحت در مواجهه با مشکلات خانوادگی به طلاق روی آورده و از همسران خود جدا شوند.




   
در ایران حتی دیدگاهی که در غرب بر اساس آن حقوق زنان و مردان در ازای مشاغلشان برابر نیست، کنار گذاشته شده که البته این کار ناصوابی نیست ولی ناشی از همان جوزدگی ذاتی ما ایرانیان است.
   
تشدید و افزایش حضور اجتماعی زنان در جامعه فواید بسیاری دارد که از جمله آنها اطلاع و آگاهی یافتن زنان از حقوق فردی و اجتماعی ایشان است، اما نباید نادیده انگاشت که این رویه مضراتی نیز دارد که از جمله آنها افزایش توقعات زنان است که این یکی نیز فی النفسه عیب و اشکالی ندارد، ولی در جامعه ای مثل ایران که در ساحت اجتماع تقریبا به طور دائم در حال گذار از مراحل مختلف رشد اجتماعی است، مضرات آن بیشتر نمود می یابد، مثل این مسئله که امروز سطح سواد و تحصیلات دختران نسبت به پسران در حال ارتقاست و این باعث کاهش فرصتهای ازدواج مناسب برای دختران خواهد بود.
   
یکی دیگر از مضرات این مسئله که اتفاقا موضوع این نوشتار هم هست، احساس کسب استقلال مالی نزد زنان شاغل است که بی شک یکی از عوامل اصلی تسهیل روند تن دادن به طلاق نزد زنان است.
   
طبیعی است، زنی که احساس می کند، استقلال مالی داشته و می تواند خود و زندگی اش را از این نظر تامین کند، کمتر به خود اجازه می دهد، در برابر یک مرد، حتی اگر مرد زندگی اش باشد، تمکین کرده و از خواسته ها و تمنیات خود بگذرد. نگارنده (حداقل به دلیل شمولیت قاعده زن ذلیلی) موکدا تاکید دارد که این مسئله به معنای مخالفت با حضور اجتماعی زنان به شکل تحصیل، کار یا فعالیتهای اجتماعی دیگر نیست، بلکه تذکر یک آفت اجتماعی خطرناک است که در صورت بی توجهی بیشتر تبعات آن گسترده تر و عمیق تر خواهد شد.
   
متاسفانه تعداد و آمار زنان مطلقه، بیوه و حتی پیردختران در دستگاه های دولتی به شدت در حال افزایش است که در کنار دلایل دیگر یکی از دلایل آن دریافت حقوقهای برابر با مردان است و حتی تعداد زنانی که تمایل به ادامه تحصیل ضمن خدمت دارند تا به این واسطه پایه شغلی و حقوقی خود را افزایش دهند، به مراتب بیشتر از مردان است که این مسئله نوید تشدید این مشکل را می دهد. یک بررسی مختصر و دم دستی از آمار شاغلین در وزارتخانه ها، سازمان ها و ادارات دولتی از نهاد ریاست جمهوری، اداره مجلس، قوه قضائیه گرفته تا دستگاه ها و مجموعه های ذیربط نشان می دهد که این نگرانی واقعا ارزش توجه بیش از این را دارد.

منبع - بولتن نیوز

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی